IPL ontharen

Een technologische doorbraak.

Er is een nieuwe behandeling voor het verwijderen van overbeharing: met lichtflits!

Deze methode is veilig, snel en zonder complicaties.

Het werk zo: Het licht van de IPL apparatuur wordt geabsorbeerd door de melanine (verzamelnaam voor pigment) in het haar en de electromagnetische energie geeft zoveel warmte dat het de matrix, papil en bulbus vernietigt. De melanine van het haar zorgt voor de geleiding van die warmte naar de wortel. Derhalve moet er altijd voldoende pigment in het haar aanwezig zijn. Haar met onvoldoende pigment is niet voldoende te behandelen.

Wanneer de kiemcellen in de bulbus opgewarmd zijn tot minimaal 60 tot 70 graden, zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar twee tot vier weken. Het lijkt daarom net alsof de haar doorgroeit en er niets is gebeurd.

Het haar heeft drie groeifases:

  • De actieve (anagene) fase
  • De overgangsfase (katagene fase)
  • De rustfase (telogene fase)

De duur van iedere groeifase is afhankelijk van het lichaamsgebied. De IPL apparatuur kan alleen haar in de actieve groeifase elimineren. Slechts een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed en daarom zijn er ook meerdere behandelingen nodig. Los zittend en slapend haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden.

De behandelingen op het lichaam worden om de 8-10 weken uitgevoerd, de behandelingen op het gelaat worden om de 4-6 weken uitgevoerd. Het uiteindelijke resultaat zal pas na enkele behandelingen zichtbaar gaan worden.

De behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd. Behandelbare cliënten (waarbij het haar voldoende pigment bevat) hebben, afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht van de cliënt en het apparaat waarmee gewerkt wordt, gemiddeld na vijf tot tien behandelingen resultaat. Een 100% resultaat kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.

Wij geven het advies om minimaal zes weken voor de aanvang van de kuur het te behandelen gebied alleen te scheren en te knippen (evt. gebruik van ontharingscrème).

Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Neem geheel vrijblijvend voor meer informatie, advies of een consult over ipl contact op met SkinTense.