De huid

De huid is ongeveer 600.000 cellen per vierkante centimeter, het grootste menselijke orgaan.

Voor sommigen is het alleen het grensorgaan van ons lichaam, voor anderen de spiegel van de ziel. In ieder geval, alleen de huid maakt ons echt zichtbaar en drukt onze individualiteit uit. Reden genoeg om het functioneel veelzijdige orgel onder de loep te nemen en de structuur ervan te begrijpen.

Vanuit de ‘bovengrond’ worden hoorncellen gevormd, die aanvankelijk actief zijn in het metabolisme, maar in toenemende mate gehoornd worden op weg naar het oppervlak, en uiteindelijk als een geile teennagel het ‘dak’ van ons lichaam vormen. De dode huidcellen van de opperhuid worden bij elkaar gehouden door een soort vetcement (van lipiden van de hoornlaag). Deze cementsubstantie wordt gevormd door de levende, hoornachtige cellen. Het kan daarom gezegd worden dat hoe meer metabolisch actieve cellen aanwezig zijn in de epidermis, hoe beter dit is voor hun functie als een natuurlijke beschermende barrière. Hoe meer dood hoornmateriaal, hoe minder de opperhuid zichzelf kan leveren – en hoe lelijker, grover, grijzer en ouder de zichtbare huidstructuur.

Of de huid met fijne poriën en goed gehydrateerd of schepen doorschijnen of niet, of een natuurlijke glans jeugdigheid tovert het gezicht en een uniforme kleur, – dat de kwaliteit van de epidermis beslist.

De epidermale “bovenlaag” (basaal membraan) is met kegels verbonden met de dermis. Hoe vaster de epidermis en dermis zijn verbonden, hoe beter. De dermis herbergt fijne bloedvaten, haarwortels met talgklieren, zweetklieren, zenuwen en bindweefsel. Het is het kussen waarop de epidermis ligt. Hoe beter de dermis of het bindweefsel is opgebouwd, hoe steviger en steviger onze huid eruitziet.

Het natuurlijke verouderingsproces, maar ook externe factoren zoals UV-licht, verontreinigende stoffen (bijv. Nicotine) of bepaalde medicijnen, leiden tot een vermindering van het bindweefselkussen. De gevolgen zijn duidelijk zichtbaar aan het oppervlak: diepe rimpels, contourverlies en een over het algemeen moe uiterlijk.

Biomimetica –

de basis van het REVIDERM-systeem

Bij de ontwikkeling van onze producten vertrouwen we op de meest succesvolle innovator aller tijden: de natuur. Biomimetische huidverzorging imiteert dus de natuur en respecteert de huid. Zo kunnen hoogwaardige producten en een aanvaardbare Externa met perfecte affiniteit voor de huid worden ontworpen.