Epileren & Harsen

Een mooie, verzorgde gladde huid, zonder haartjes.

Een van de vele manieren waarop je haren kunt verwijderen, is epileren. Hierbij trek je de haren met wortel en al uit de haarzakjes. Ze blijven hierdoor circa 3-5 weken weg en groeien terug als zachtere haartjes en dus niet als harde stoppels, zoals bij scheren. Vaak wordt voor epileren een pincet gebruikt, maar er bestaan ook elektrische epileerapparaten. Ook harsen is in feite een vorm van epileren.

Het epileren van wenkbrauwen is belangrijk, het bepaalt in hoge mate de gezichtsuitdrukking. Door aan de onderzijde van de wenkbrauwen haartjes weg te halen wordt de afstand tussen het oog en de wenkbrauw vergroot en wordt een meer ‘open blik’ gecreëerd.

Goed geëpileerde wenkbrauwen met de juiste kleur (zie ook verven van wimpers en wenkbrauwen) vestigen de aandacht op de ogen en maken dat u er jonger uitziet. De vermoeidheid wordt ermee uit het gezicht gehaald en de oogopslag wordt sprekender. Het vormgeven van de wenkbrauwen is een hele kunst waarvoor een vaste hand, goed materiaal en een goed gevoel voor symmetrie vereist is. Epileren is dé methode bij uitstek als je je wenkbrauwen wilt vormgeven of enkele minder gewenste gezichtsharen wilt verwijderen, zoals bijvoorbeeld in het oog springende haartjes op de bovenlip of kin van een vrouw (van de vrouw).

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie, hars. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid.

Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien, maar dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je – in tegenstelling tot scheren – na harsen nooit harde stoppels zult hebben.